május 25, 2024

Titanik kiállítás

NEM HIVATALOS OLDAL!

Malibu kókuszlikőr, a koktélok alapja

A likőrök általában a kevésbé alkoholkedvelők kedvencei szoktak lenni, hiszen az alkohol általában nem nagyon érezhető rajtuk. Ez annak köszönhető, hogy rengeteg cukorral édesítik és különböző aromákkal ízesítik. Már most összefutott a nyál a szánkban a Malibu kókuszlikőr illatától, pedig még egy kortyot sem ittunk belőle. Az alkoholtartalmuk alacsony szokott lenni a többi tisztán palackozott szeszekhez képest, azonban a minimum így is 15%. Nincs hosszú érlelési szakasz, csak pihentetés, hogy az ízek egymáshoz érjenek. Az édességük és ízesítésük miatt gyakran a likőröket összekeverik más hasonló italokkal. Azonban az Európai Unióban meg van határozva, hogy a likőröknek literenként 100 gramm cukrot kell tartalmazniuk. A likőröknek több fajtája is van, például növényi likőrök vagy gyümölcslikőrök, illetve krémlikőrök, amiknek a sűrűsége adja meg a nevét.

A Malibu azonban a peremen táncol. A karibi rummal készített likőr és a márkanév Pernod Ricard tulajdonában van, aki inkább nevezi rumnak az italt, mintsem likőrnek. Ebbe persze beleszólnak a törvények, szóval csak ezeknek megfelelően használja az ízesített rum megnevezést. Emiatt a marketingje sokáig a karibi térséget jelenítette meg és a gondtalanságot, idővel azonban Kalifornia felé fordult, a Malibu névadó városának térségének irányába és a legjobb nyarakat használta fel a marketingjéhez.

A Malibu ízesített likőrjei közül a kókusz az egyik legjobb, hiszen sokféle koktélhoz fel lehet használni, azonban többféle trópusi gyümölcs ízesítésben is megtalálható. Szerencsére a Malibu kókusz likőrt, se a többi fajtát nem kell sokáig keresnünk, hiszen az italkereso.hu széles italválasztékában mindent megtalálhatunk, ráadásul az árat is kedvezőek. Jó megoldás egy koktélozós nyári estéhez.

Share: