június 23, 2024

Titanik kiállítás

NEM HIVATALOS OLDAL!

Történjen nagy alaposággal a medence szigetelés

A nyári hónapokban jogosan érezhetjük azt, hogy jól esne olykor megmártózni egyet, hogy lehűtsük magunkat. Nem kell ezért feltétlenül strandra menni, hiszen van már rá lehetőség, hogy odahaza is felépítsük azt a pihenő helyet, ahol örömmel időzünk. Bár a kereskedelemben egyre több kiváló felszereltséggel rendelkező vázas vagy felfújható víztároló egység szerezhető be, de ha hosszabb távon gondolkodunk erre is van megoldás. Itt lép képbe a medence szigetelés. Természetesen mielőtt ehhez a művelethez érnénk el, még van néhány lépés. Ilyen többek között a megfelelő hely kiválasztása, valamint vasbeton szerkezet kialakítása.

A medence szigetelés csak akkor tud kellően hatásos lenni, ha adott az ideális falvastagság, ami oldalt legalább 25, alól pedig 30 cm. A fém szerkezetet minimum 4 cm vastagon kell borítsa a beton. A medence szigetelés lényege, hogy megszüntethető legyen a szivárgás. Sajnos nem létezik teljesen vízzáró beton, ugyanis annak a szivacsos szerkezetében, ha lassan is, de képes áramolni a nedvesség. Ez a vízvesztés mellett könnyedén repedéseket okozhat, valamint a fém erősítés korrózióját hozza létre. A medence szigetelés ugyanakkor megelőzi mindezt, amennyiben precízen van elvégezve.

Itt szóba sem jöhetnek a barkács megoldások, ezért csak képzett szakemberekkel és kiváló alapanyagokkal dolgozzunk minden helyzetben. Ami a medence szigetelés során alkalmazható anyagokat illeti, azokat a hun.sika.com weboldalon könnyen beszerezhetjük magas minőségben és kedvező ár-érték arány mellett. A sikeres kivitelezés után pedig nem marad más hátra, mint az önfeledt fürdőzés.

Share: