június 23, 2024

Titanik kiállítás

NEM HIVATALOS OLDAL!

Honnan indult Halloween története?

Bármilyen meglepő, de újból itt az ősz és hamarosan ismét érkeznek a jól megszokott ünnepek, mulatságok. Nem csak a korai sötétedés és csípős reggelek azok, amik ilyenkor ránk köszöntenek, hanem az egyedi hagyományok, népszokások, amik igazán sok élménnyel ajándékozhatnak meg bennünket. Itt van máris Halloween története, amit megéri közelebbről megismernünk. Sokan ezt összekeverik a halottak napjával és a mindenszentekkel, de valójában különálló eseményekről van szó.

A Halloween története továbbá kevésbé Amerikából jön, mint sokan hiszik, hanem kelta gyökerekhez nyúlik vissza. Az európai kontinensről jutott el az újvilágba, majd onnan szivárgott vissza bizonyos újításokkal, mint a „Csokit vagy csalok!”, eredetileg viszont a „Csokit vagy csínyt!” felkiáltással.
Halloween története, induljunk a gyökerektől


Valójában egy kelta szokásról van szó, ami a beöltözést illeti. A hiedelem szerint ezen a napon, a holtak szellemei visszatérnek a földre és beköltöznek az emberekbe, amik ellen igyekezetek különféle rémisztő maskarákkal védekezni.

Manapság már olyan parádé kerekedik október 31-ikén, ami a farsangi ünnepekre emlékeztető. Halloween története szempontjából még meghatározó a töklámpás készítése. Ez egészen odáig ment, hogy számos területen kifejezetten erre a célra kitenyésztett tököt ültetnek, amit ilyenkor adnak el. Idehaza általában sütőtököt használnak. A Halloween története valóban izgalmas és mélyreható, amiről további érdekes dolgok ismerhetők meg az unnepek.center oldalon. Tudjuk meg, pontosan miről van szó és mire készülhetünk, végül pedig vegyünk részt a hagyomány ápolásában.

Share: