július 18, 2024

Titanik kiállítás

NEM HIVATALOS OLDAL!

Mi a különbség shortfill és a longfill aroma között?

A „shortfill” és „longfill” aromák kifejezések, amelyeket az elektronikus cigaretta – ecigi – felhasználók és az e-liquid (vape juice) készítők használnak az ízesítők (aromák) koncentrációjának jelzésére. Ezek a kifejezések arra utalnak, hogy mennyi aroma található az adott termékben, és hogy a felhasználónak milyen mértékben kell hozzáadnia a saját alapléhez az e-liquid elkészítéséhez. A különbség a két kifejezés között a koncentráció szintjében és az e-liquid készítés módjában rejlik:

Shortfill aroma:

  1. Koncentráltabb: A shortfill aromák általában nagyon koncentráltak. Ezek az aromák olyan kis mennyiségben vannak jelen az üvegben, hogy a felhasználónak hozzá kell adnia az alapléhez és szükség esetén a nikotinbázishoz is.
  2. Általában nagyobb űrtartalom: A shortfill aromákat gyakran nagyobb üvegekben értékesítik, például 60 ml vagy 120 ml-es palackokban. Az üres tér az aromának és a felhasználó által hozzáadott alaplének vagy nikotinbázisnak ad helyet.
  3. Adagolás szükséges: A felhasználónak pontosan kell adagolnia az aromát, hogy elérje az általa kívánt ízintenzitást és aromaerősséget.

Longfill aroma:

  1. Kevésbé koncentrált: A longfill aromák kevésbé koncentráltak, mint a shortfill aromák. Az aromák magasabb koncentrációja miatt kevesebb mennyiséget kell hozzáadni az alapléhez és a nikotinbázishoz.
  2. Kisebb űrtartalom: A longfill aromákat kisebb üvegekben vagy palackokban értékesítik, például 10 ml vagy 30 ml-es palackokban.
  3. Kevesebb adagolás szükséges: A felhasználónak kevesebb aromát kell hozzáadnia az alapléhez, mivel az aromák kevésbé koncentráltak.

Összefoglalva, a shortfill aromák magasabb koncentrációjúak, és a felhasználónak nagyobb mennyiségű alapléhez és nikotinbázishoz kell hozzáadniuk, míg a longfill aromák kevésbé koncentráltak, és kevesebb adagolásra van szükség. A választás a felhasználó ízlésétől és az e-liquid elkészítési preferenciáitól függ, valamint attól, hogy mennyire szeretné testre szabni az e-liquid ízét és aromaerősségét. Mindkét típusnak előnyei és alkalmazási területei lehetnek az e-liquid készítők számára.

Share: